Kuchnia

OBIADKI I NIE TYLKO

Zielone wstążki z indykiem
Źródło: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/56,87978,18116020,Indyk___nie_tylko_na_obiad__7_pomyslow_.html

300 g zielonego makaronu wstążki
300 g piersi indyka
1 łyżka oliwy
1 fenkuł
1 obrana pomarańcza
1 łyżka orzeszków piniowych (lub innych)
2 łyżki posiekanego koperku
sól

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości posolonego wrzątku. Mięso opłucz, osusz, pokrój w paseczki i posól. W czasie, gdy makaron się gotuje, rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso (5 minut). Dodaj oczyszczony fenkuł i duś, aż stanie się miękki (ewentualnie dodaj nieco soli). Fenkuł wyjmij, lekko przestudź, przekrój na pół, a potem wzdłuż na kilka kawałków. Pomarańczę pokrój w kostkę. Odcedzony makaron wymieszaj delikatnie z podsmażonym mięsem indyka, fenkułem i kawałkami pomarańczy. Posyp orzeszkami piniowymi i koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation