Kuchnia

sałatki

Rzodkiewki z jogurtem Kobieceinspiracje.pl
3 pęczki rzodkiewek
4-5 jajek
pęczek szczypiorku + opcjonalnie 3-4 listki czosnku niedźwiedziego
Sos:
1 szkl. jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 ząbek czosnku
sok z cytryny
sól, pieprz, cukier
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w dużą kostkę.
Rzodkiewki kroimy na plasterki.
Szczypiorek i czosnek niedźwiedzi drobno siekamy.
Jogurt łączymy z majonezem, sokiem z cytryny (ok. 1-2 łyżki) oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy cukrem oraz solą i pieprzem.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation