Kuchnia

Przepisy

Najsmaczniejsza surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:

mała kapusta pekińska lub połowa dużej

2 marchewki

1 jabłko

2 ogórki kiszone

2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 łodyga selera naciowego – ja bardzo lubię ale jest to opcjonalne

1 spora łyżka majonezu

3-4 łyżki jogurtu naturalnego



Wykonanie:

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy dość drobno, oprószamy szczyptą soli i wrzucamy do miski.

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce do kapusty.

Jabłko myjemy i ścieramy na tarce do kapusty.

Ogórki również ścieramy do kapusty.

Selera naciowego drobniutko siekamy i dodajemy do sałaki.

Dodajemy również posiekaną natkę pietruszki, majonez i jogurt.

Wszystko dokładnie mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation