Biżuteria

biżuteria

peanut butter cake
Biszkopt:

6 jajek

6 łyżek mąki pszennej

6 łyżek mąki ziemniaczanej

12 łyżek cukru

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia



Wykonanie:

1. Ubijamy pianę z białek na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy dalej.

2. Dodajemy żółtka, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy.

3. Pieczemy w formie 21 cm, 35-45 min w 180C.



Masa do przełożenia:

1 masło

szklanka masła orzechowego

szklanka cukru pudru

2 łyżki mleka

łyżka serka typu creme cheese



Wykonanie masy:

Masło i masło orzechowe mixujemy na gładki krem. Stopniowo dodajemy cukier puder. Gdy masa będzie zbyt gęsta do mixowania dodajemy kremowy serek i mleko. Mixujemy na gładki, puszysty krem.

Jeśli krem wydaje się za ciężki, można nasączyć ciasto ponczem cytrynowym*. My tak zrobiłyśmy:-)



*poncz:

1 szklanka przegotowanej wody

3 łyżki cukru

pół szklanki cytryny
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation