Kuchnia

Przepisy

KOPIEC KRETA
Składniki na spód:

350 g ciastek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym (np. oreo lub neo z nadzieniem czekoladowym)
70 g masła
Składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku.

Formę do tarty o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wyrównać, wygładzić i dokładnie, ściśle wgnieść w dno i boki formy. Schłodzić przez 30 minut w lodówce.

Ponadto:

7 średniej wielkości bananów
1 łyżka soku z cytryny
500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
250 g serka mascarpone, schłodzonego
1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii
2-3 łyżki cukru pudru
80 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej
250 g ciastek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym (np. oreo lub neo z nadzieniem czekoladowym)
Spód do tarty przenieść na tortownicę. Obrane banany skropić sokiem z cytryny, poukładać obok siebie na spodzie ciasteczkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation