Kuchnia

Przepisy

Rolada serowa

PIECZONY SER:
600 g sera żółtego gouda
3 jajka
2 łyżki majonezu
MIĘSO MIELONE:
400 g mięsa mielonego
250 g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
papryka słodka mielona
pieprz czarny
pieprz ziołowy
sól
Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością masła. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa, a na patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Wymieszać z mięsem i pozostałymi składnikami, dobrze doprawiając całość.

Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z jajkami oraz majonezem. Wyłożyć na blachę o wymiarach 23 x 33 cm z papierem do pieczenia na dnie. Wstawić do piekarnik nagrzanego do 180*C na 20 min. Po upieczeniu, wyjąć ostrożnie jeszcze gorący ser i ściągnąć papier.
Przygotowane mięso rozłożyć na powierzchni upieczonego sera żółtego, zostawiając ok 2 cm pustego miejsca przy jednej z dłuższych krawędzi. Zwinąć całość w roladę w stronę brzegu bez mięsa. Przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C. Piec przez około 45 min. Po upieczeniu chwilę odczekać i pokroić na plastry, jeżeli chcemy roladę podać na gorąco. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation