Kuchnia

słodkości

Babeczki sernikowe z czekoladą

Na babeczki: 2 szklanki pół słodkich kawałków czekolady, 1 i 1/2 szklanki mąki, Łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1/3 szklanki oleju, 1 duże jajko, 1 łyżeczka wanilii, 1 szklanka wody... Farsz: 170 gramów sera białego w temperaturze pokojowej, 1/4 szklanki cukru, 1 Duże jajko, 1/8 łyżczeki soli. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Roztop 1/2 szklanki czekolady i odłóż do wystygnięcia. W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek i sól. W dużej misce wymieszaj cukier, olej, jajko i wanilię. Wymieszaj z kawałkami czekolady. Powoli dodaj zawartość pierwszej miski. Mieszaj ser, cukier, jajko i sól aż mieszanka będzie kremowa. Wymieszaj z szklanką kawałków czekolady Wypełnij foremki do połowy ciastem i dołóż łyżkę serowego kremu, przykryj łyżką ciasta. Piecz przez 25 minut. Po wyjęciu dodaj resztę kawałków czekolady na babeczki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation