Kuchnia

może by coś zjeść...

Szybkie racuchy, których musisz spróbować - 3 minuty i 3 składniki.
2 banany
szklanka mleka owsianego (250 ml)
szklanka mąki z ciecierzycy lub kukurydzianej (250 ml)
Sama podczas robienia racuchów nie mogłam się zdecydować na jedną mąkę i wymieszałam ze sobą dwie, w proporcji 50:50.
Wykonanie:
1.Banana zgnieść widelcem – nie musi być idealna miazga. W przepisach bezjajecznych banan zastępuje jajko i świetnie się w tej roli sprawdza. Sprawia też, że gotowe placki nie są wyschnięte.
2. Dodać mleko – użyłam owsianego, ale sprawdzą się też inne.
3. Przesiać mąkę i całość wymieszać.
4. Smażyć na suchej patelni lub delikatnie posmarowanej tłuszczem na średnim ogniu. Racuchy idealnie komponują się z owocami – wystarczy wybrać ulubione i gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation