Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Tarta cytrynowa z chia wegańska, bez cukru, bez glutenu - Przepis - MCTarta cytrynowa z chia wegańska, bez cukru, bez glutenu
Składniki:
Spód:
200g migdałów
50g wiórków kokosowych
szczypta soli
2-3 łyżki syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego
Nadzienie:
230g orzechów nerkowca
2 łyżki nasion chia
140ml syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego
skórka starta z 3 cytryn
130-140ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
szczypta soli
60ml wody
180ml roztopionego oleju kokosowego (tłoczonego na zimno)
Wierzch:
1 puszka mleczka kokosowego, które stało w lodówce przez około 2-3 dni niewstrząsane (tylko białą część, bez wody)
2 łyżki syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego
świeże owoce (użyłam kiwi, borówki, pestki granatu, banana)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation