Dziecko

Dziecko

Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Składniki:

5 jajek
1 duża cebula
2 puszki tuńczyka (w sosie własnym lub oleju)
1 puszka kukurydzy
150 g sera żółtego
majonez
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, rozdzielić białka od żółtek. Białko drobno pokroić. Żółtko (w oddzielnym naczyniu) zetrzeć na drobnych oczkach.

Pokroić drobno cebulę. Odsączyć tuńczyka i kukurydzę z zalewy. Zetrzeć ser żółty na grubych oczkach.

Układać składniki warstwami w misce w następującej kolejności (zaczynając od dołu):

białko

cebula

1 puszka tuńczyka

1/2 puszki kukurydzy

majonez (rozsmarować po powierzchni kukurydzy łyżką)

ser żółty

1 puszka tuńczyka II

1/2 puszki kukurydzy II

majonez II

żółtko
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation