Święta i uroczystości

💖 Jak przygotować piękny, wielkanocny stół?…❁

jajka faszerowane szynką i serem

Składniki na każde 2 jajka:

- 10 g sera żółtego

- 30 g szynki z indyka

- 1 płaska łyżeczka majonezu

- 1/2 łyżeczki musztardy

- pieprz do smaku

- szczypiorek do przybrania

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, przrekroić na pół i wybrać z nich żółtka. Wrzucić je do miseczki, rozgnieść widelcem.

Ser i szynkę bardzo (!) drobno poszatkować. Dodać razem z majonezem i musztardą do żółtek i całość dobrze wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem.

Formować z farszu małe kulki i układać w połówkach białek.

Udekorować szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation