Biżuteria

biżuteria

Wilgotne ciasto WZ - pyszne

Składniki
Ciasto:
½ kostki margaryny
2 jaja
½ szkl cukru
½ słoika dżemu wiśniowego (ew. inny smak)
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki sody
12 łyżek mleka
12 łyżek mąki
2 łyżki gorzkiego kakao

Krem:
1 puszka masy krówkowej
1 kostka dobrego masła
1 szkl orzechów włoskich

2 łyżki słodkiego kakao


Ciasto:
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, dodawać po kolei jak podałam w składnikach. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min (180 stopni), ale lepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto już się upiekło. Ciasto ostudzić. Przeciąć na dwa płaty.

Krem:
Krem krówkowy wymieszać z masłem (masło powoli dodawać), dodać pokruszone orzechy.

Wykończenie:
Ciasto przełożyć częścią kremu, wierzch posmarować resztą kremu posypać 2 łyżkami kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation