Kuchnia

Przepisy kulinarne

Serowe ciasteczka z jabłkiem

250 g mąki pszennej
250 g sera twarogowego, zmielonego trzykrotnie
125 g masła, w temperaturze pokojowej
3 - 4 jabłka
cukier puder do oprószenia
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.
Mąkę wyrobić z twarogiem i masłem. Można mikserem. Rozwałkować i wykroić szklanką krążki jak na pierogi. Na każdy krążek nałożyć kawałek jabłka, złożyć na pół i skleić w rogach.
Blachę do ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia. Na nią powykładać ciastka, zachowując nieduże odstępy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 25 - 30 minut. Wyjąć i przestudzić.
Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

źródło: http://przepisomania.bloog.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation