Ogród

PYSZNIE

Ser - 70 g

Jajka - 3 sztuki

Lavash - 1 szt

Przyprawy - do smaku

Sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie c shr.name/DkJLu:

Wrzuć patelnię do ognia, dodaj trochę oleju.

Dno powinno być wyłożone lawą, krawędzie ciasta powinny wisieć. Rozłóż jajka na wierzchu, sól, pieprz, posyp tartym serem.

Krawędzie powinny być starannie owinięte.

Smażyć w cichym ogniu przez dwie minuty, gdy pojawi się skórka - odwrócić łopatką na drugą stronę.
Ponownie posyp produkt serem, przykryj, podgrzej od trzech do czterech minut. Połóż jajecznicę i ser w chlebku pita na talerzu, pokrój w plastry i podawaj na stole.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation