Biżuteria

biżuteria

Pulpety w sosie musztardowym.

Pulpety w sosie musztardowym. 50 dag mięsa mielonego (proponuję wieprzowe, ale inne, też jest dobre) mała cebula jajko kajzerka 3 ząbki czosnku sól, pieprz delikat lub vegeta 2 łyżki mąki oliwa do smażenia sos: 1/2 l bulionu 1/4 szklanki słodkiej śmietany 1 łyżka mąki 1 łyżka musztardy zielona cebulka, lub szczypiorek Mięso wkładamy do miski, dodajemy do niego posiekaną cebulę, jajko, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, zmiażdżony czosnek, przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy z niego kule, wielkości, jaka najbardziej nam odpowiada, obtaczamy je w mące i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Obsmażamy pulpety dokładnie z każdej strony na rumiano. 2. Bulion doprowadzamy do wrzenia i wkładamy do niego pulpety (powinny być przykryte nim – jeśli trzeba dolewamy wody), gotujemy ok. 15 minut. 3. Śmietankę mieszamy dokładnie z mąką i musztardą, dodajemy szczyptę soli i wlewamy kilka łyżek wrzącego bulionu, następnie zagęszczamy nią sos, cały czas mieszając. Gotujemy jeszcze całość ok. 5 minut. 4. Przed podaniem, posypujemy danie cebulką lub szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation