Kuchnia

Pasty smalce

Ser topiony -domowy

Składniki:
500 g twarogu półtłustego lub tłustego
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki soli
koperek

Wykonanie:

Twaróg rozgnieść dobrze widelcem.
Włożyć do miseczki i posypać sodą. (nie mieszać).
Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na całą noc.
Po tym czasie ser powinien zmienić swój wygląd tak jak pokazałam na zdjęciu.
Przełożyć ser do miski, którą umieszczany na garnku z gotującą się wodą. Na parze rozpuszczamy ser
aż nie będzie grudek. Mieszamy dość często.
Dodać sól, masło i połączyć składniki mieszając. Na koniec dodać koperek , wymieszać i wlać do miseczek.
Odstawić do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation