Książka

Dobre książki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami | 30 krakersów
2 puszki tuńczyka w kawałkach „Princes” (po 185 g)
100 g żółtego sera
1 szklanka ugotowanej kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
5 jajek
6 łyżek majonezu
pieprz
Przygotowanie:

Układamy warstwę 10 krakersów. Do miseczki wrzucamy kukurydzę, starty na tarce o drobnych oczkach ser, 2 łyżki majonezu i pieprz. Mieszamy i wykładamy na krakersach. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów – 10 szt. Tuńczyka odsączamy i mieszamy z 2 łyżkami majonezu i pieprzem. Rozprowadzamy na drugiej warstwie krakersów. Układamy trzecią, ostatnią warstwę krakersów – 10 szt. Jajka gotujemy na twardo i oddzielamy białka od żółtek. Białka ścieramy na tarce o małych oczkach i przekładamy do miseczki. Dodajemy posiekany szczypiorek, majonez i pieprz. Mieszamy i wykładamy krakersach. Żółtka ścieramy na tarce i posypujemy wierzch sałatki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation