Kuchnia

ciasta

Sangria | Kwestia Smaku
kładniki
4 porcje
750 ml czerwonego wina
350 ml wody mineralnej
250 ml soku z granatu lub sprite'a
50 ml likieru pomarańczowego (opcjonalnie)
wyłuskane nasiona granatu (opcjonalnie)
pokrojone owoce: pomarańcza, limonka lub cytryna, zielone jabłko
mięta
Dodaj notatkę
Przygotowanie
Do dużego dzbanka włożyć przygotowane owoce. Zalać sokiem i opcjonalnie likierem.
Wlać wino i wodę gazowaną, wymieszać i udekorować miętą.
Wskazówki
Sok z granatu często bywa w sklepach na działach eko.
Jeśli nie używamy soku z granatu warto na początku wrzucić do dzbanka wyłuskane owoce granatu i powygniatać je muddlerem (lub końcem drewnianego tłuczka) aby uwolnić soki.
Wodę gazowaną wlewamy przed podaniem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation