Kuchnia

Jedzenie

Wit. A (ß-karoten) Wit. E
Biotyna Kwas foliowy Wit. B1
Tran, tłuste ryby, masło, jaja, produkty mleczne,wątróbka.

Marchew,szpinak, brokuły, natka pietruszki, morele, brzoskwinie, pomidory Oleje roślinne, miękkie margaryny kubkowe, masło, produkty pełnoziarniste, orzechy, dynia, kiełki pszenicy Mleko i produkty mleczne, młode warzywa w szczególności brokuły, szpinak, sałata, kalafior, wszelkie owoce, mięso, niełuskany ryż, orzechy Drożdże, wątróbka, zielone warzywa (szpinak, brokuły, sałata, nać pietruszki itp.), warzywa strączkowe, soja, produkty z pełnego ziarna, orzechy, słonecznik, owoce cytrusowe Produkty zbożowe (pieczywo, kasze), orzechy, warzywa strączkowe (groch, fasola), ryż niełuskany, orzechy, mięso, podroby

Krzem Selen Magnez NNKT
Płatki owsiane, kasza jęczmienna, otręby, brązowy ryż, pestki słonecznika, rzodkiew, buraki, pomidory, ogórki, czosnek, cebula, pieczarki, winogrona
Ryby, owoce morza, podroby, produkty z pełnoziarniste, płatki zbożowe, jaja, kapusta,czosnek, cebula, marchew, ziemniaki, seler, porzeczki Kasze, nasiona roślin strączkowych, produkty pełnoziarniste (pieczywo, makaron), orzechy, migdały, morele, figi, natka pietruszki, szpinak kiełki, podroby Ryby zwłaszcza tłuste, owoce morza, nasiona i olej z słonecznika, soi, lnu oraz innych roślin, orzechy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation