Kuchnia

ZUPY

Anyżkowo: Domowy rosół drobiowy z kluseczkami
Składniki :
4 pałki z kurczaka
3 skrzydełka z kurczaka
pieprz czarny ziarnisty
ziele angielskie
liść laurowy
sól
2 średnie cebule
3 marchewki
2 pietruszki
1/2 selera ( średniego )
świeża kolendra
kawałek pora
Przygotowanie :

Mięso dokładnie oczyść. Ułóż w garnku i zalej zimną wodę. Wstaw na mały ogień i powoli doprowadź do wrzenia. Ściągnij z góry szumowiny łyżką. Wsyp przyprawy i dodaj pokrojone warzywa. Przykryj garnek częściowo opierając pokrywkę o brzeg garnka. Gotuj na bardzo wolnym ogniu przez około 1,5 godziny. Na koniec dodaj kolendrę i duś jeszcze parę minut. Dopraw do smaku.

Składniki kluseczki :
2 jajka
około 4-5 łyżek mąki
sól
pieprz
Przygotowanie kluseczek :

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połącz. Ciasto powinno być bardzo gęste. Małą łyżeczka nabieraj ciasto i zanurz w gotującym się rosole. Gotuj parę minut.

Przed przygotowaniem kluseczek wyciągnij mięso z rosołu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation