Kuchnia

Przepisy

Krokiety schabowe z kapustą i pieczarkami

Składniki:
schab
kapusta kiszona
pieczarki (lub inne grzyby)
sól, pieprz
oliwa z oliwek
bułka tarta
mąka
jajko

Wykonanie:
Schab kroimy w plastry, rozklepujemy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem.
Kapustę siekawy na drobno. Pieczarki kroimy w kostkę. (lub można kapustę i pieczarki zmielić w maszynce). Następnie wrzucamy kapustę i pieczarki na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy.
Kolejno na schab nakładamy farsz i zawijamy. Możemy krokiety zawinąć nitką lub spiąć wykałaczką, by się nie rozwalały.
Krokiety obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni aż mięso będzie kruche a panierka złoro-brązowa.

http://mish-mash-mission.blogspot.com/2012/09/krokiety-schabowe-z-kapusta-i.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation