Kuchnia

wypieki

Sałatka z zupek chińskich
Składniki:
2 piersi z kurczaka,
3 zupki chińskie (2 ostre+1 łagodna),
1 papryka czerwona,
4 ogórki konserwowe,
1 puszka kukurydzy,
majonez 2-3 łyżki,
przyprawa do kurczaka,
sól,
pieprz,
papryka ostra
Przygotowanie:

Zupki chińskie kruszymy i wsypujemy do miski - zalewamy je 1l wody. Po 3 minutach makaron odcedzamy na durszlaku. Czekamy aż cała woda odcieknie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w przyprawie do kurczaka i smażymy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w bardzo małą kostkę. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Paprykę, ogórka i odsączoną kukurydzę dodajemy do makaronu. Ostudzone mięso kroimy w mała kostkę i dodajemy do reszty. Sałatkę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Wszystko razem mieszamy. Sałatka powinna mieć ostry smak. Nie powinniśmy dawać do niej za dużo majonezu. 2-3 łyżki jest już wystarczające. Sałatka najlepsza jest na drugi dzień, gdy składniki się przegryzą. Życzę smacznego ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation