Inne

Konopna Farmacja

składniki

„Przepis na pączki z masła orzechowego i białka konopnego”

1 szklanka mąki konopnej

1/3 szklanki mąki kokosowej lub innej

szczyptę soli,

proszek z białka konopnego (2 łyżki)

proszek do pieczenia.

wanilia, cukier, olej kokosowy i masło orzechowe wedle uznania.
Przepis

Czas przygotowania: 30 minut

Czas przyrządzenia: 15 minut

„Przepis na pączki z masła orzechowego i białka konopnego”

Rozgrzej piekarnik do ok. 175 stopni C.

W misce wymieszaj mąkę konopną (1 szklanka), mąkę kokosową lub do wypieków (1/3 szklanki), szczyptę soli, proszek z białka konopnego (2 łyżki) i proszek do pieczenia.
Dodaj wanilię, cukier, olej kokosowy i masło orzechowe wedle uznania.

Umieścić mieszaninę w naczyniach do pieczenia pączków i piecz przez 17 minut lub do momentu, gdy pączki nabiorą złocistego koloru.

Wyjmij pączki i pozwól im nieco ostygnąć.
Rozpuść czekoladę i olej kokosowy w misce.
Zanurz każdy pączek w polewie czekoladowej i przykryj posypką według uznania.

Produkty konopne w tym białko znajdziecie na www.konopiafarmacja.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation