Kuchnia

sałatki

Składniki:
1 słoiczek pieczarek marynowanych (albo grzybków - wychodzi smaczniejsza, ok. 200 g)
6 jajek (ok. 300 g)
4 duże ogórki konserwowe (ok. 100 g)
1 puszka groszku konserwowego (240 g po odsączeniu)
1 jabłko (180 g)
1 mała cebula (ok. 50 g)
4 łyżki majonezu (ok. 100 g)

Przyprawy:
pieprz
sól

Kaloryczność:
130 kcal w 100 g przygotowanej sałatki.

Przygotowanie:

1. Pieczarki i ogórki odsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę i wrzucić na sito, aby nadmiar zalewy spłynął.
2. Ugotować jajka na twardo. Wystudzić. Pokroić w kostkę.
3. Odsączyć groszek z zalewy.
4. Obrać jabłko ze skórki. Wyciąć gniazdo nasienne. Pokroić w drobną kostkę.
5. Cebulę obrać ze skórki. Posiekać drobno.
6. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
7. Podawać z plasterkiem dobrej szynki oraz pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation