Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki 2 porcje:

1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej
1 szklanka mleka kokosowego
1 łyżka miodu lub 2 łyżki syropu klonowego
1 banan
1 łyżka soku z cytryny

Do podania: syrop klonowy i np. miąższ z marakui lub posłodzone, rozmrożone truskawki lub maliny lub karmelizowane banany lub łyżka dżemu lub syropu malinowego.

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną przed gotowaniem należy dokładnie (kilkakrotnie, zmieniając wodę, aż do czystej wody) opłukać w bardzo ciepłej wodzie, następnie wlać 1/2 szklanki mleka kokosowego i 1/4 szklanki wody i gotować pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia płynu i miękkości kaszy, przez ok. 15 minut.

Miękką kaszę włożyć do pojemnika blendera, dodać resztę mleka kokosowego (1/2 szklanki), miód lub syrop, obranego banana i sok z cytryny. Zmiksować na idealnie gładki mus (ok. 1-2 minuty miksowania). Aby uzyskać aksamitną konsystencję trzeba długo i cierpliwie miksować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation