Inne

Konopna Farmacja

PRZEPIS NA PLACUSZKI Z MĄKĄ KONOPNĄ


składniki

Banan 3 szt.
Mąka konopna (5 łyżek) –
Jajko 2 szt.
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Olej do smażenia
Składniki na 12 średnich placuszków.
Przepis

Czas przygotowania: 15 minut

Czas przyrządzenia: 15 minut

Mąka konopna (z nasion konopi siewnej) jest produktem naturalnym, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Jest źródłem naturalnych witamin, minerałów, antyutleniaczy oraz błonnika. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu surowca z którego powstaje, mąka jest „lżejsza”, łatwiejsza do wykorzystania przy wypiekach, mniej podatna do tworzenia się zakalca.

Mąkę konopną można spożywać bezpośrednio jako dodatek do: koktajli i batonów wysokobiałkowych, jogurtów, dressingów, musli lub jako dodatek do mieszanki na: placuszki, naleśniki, wrapy, kopytka, makarony, ciasteczka, mufinki, chleb.

Przygotowanie
Banany pokroić na mniejsze kawałki i rozgnieść je widelcem, jajka zaś roztrzepać z mąką konopną i proszkiem do pieczenia.
Połączyć roztrzepane jajka z bananami i wszystko wymieszać.
Placuszki smażyć na średnio rozgrzanej patelni z minimalną ilością tłuszczu (tylko smarować nim patelnię).
Ilość placuszków zależy od wielkości i grubości porcji smażonych placków.

Mąke konopną znajdziesz w naszym sklepie https://konopiafarmacja.pl/produkty-konopne/249-maka-konopna-250g.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation