Kuchnia

sosy, pasty, marynaty, masełka

Składniki na sos marinara:

oliwa
2 małe ząbki czosnku (użyłam jednego bardzo dużego)
puszka pomidorów be skórki
2 małe szalotki lub pół małej cebuli
liść laurowy
pół łyżeczki płatków chilli
łyżeczka suszonej pietruszki
łyżeczka suszonej bazylii
pół łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki cukru
sól
pieprz


Wykonanie sosu:

1. Pokrój szalotkę na drobną kostkę i zeszklij na oliwie.

2. Dodaj do cebuli przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez chwilę.

3. Przełóż na patelnię: pietruszkę, bazylię, chilli i oregano. Smaż pół minuty.

4. Do garnka z pomidorami przełóż usmażoną cebulę z ziołami i liść laurowy. Gotuj na niewielkim ogniu.

5. Kiedy sos stanie się gęsty dopraw go solą, pieprzem i cukrem.


http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/2014/03/piersi-z-kurczaka-w-parmezanowej.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation