Kuchnia

zupy, kremy, chłodniki

Przepis na zupę brokułową z serem i słonecznikiem

SKŁADNIKI:

masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
wędzony filet z piersi kurczaka 1szt
zupa brokułowa 1 opak
pieprz
gorgonzola dolce 10dag
pestki słonecznika 2 łyżki
grzanki czosnkowe

PRZYGOTOWANIE:

W garnku z grubym dnem rozgrzej masło.

Wyciśnij przez praskę czosnek, podsmaż.

Włóż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, smaż 2 min.

Zupę brokułową rozprowadź w 1/2 l zimnej wody, zalej zawartość garnka, gotuj 3-5 min. od momentu wrzenia. Przypraw Przyprawą w płynie i pieprzem.

Rozlej do miseczek, każdą porcję posyp pokruszonym serem, pestkami słonecznika (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni) i grzankami (jak do sałatek).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation