Kuchnia

przetwory

Domowa prażona cebulka

Składniki : ( inspiracja )

4 duże cebule,
6 płaskich łyżek mąki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka soli,
olej do smażenia.

Przygotowanie :

Cebulę pokrój w dużą kostkę. Przełóż do miski. Wsyp sól i dokładnie wymieszaj składniki. Odstaw miskę na godzinę. Wsyp do cebuli trzy łyżki mąki i papryką. Potrząsaj miska aż mąka pokryje całą cebulę. Odstaw na 30 minut. Ponownie wsyp trzy łyżki mąki i pokryj nią całą cebulę. Na patelni rozgrzej olej. Wsyp cebulę i smaż aż będzie złota często mieszając. ( olej powinien zakrywać cebulę oraz nie może być bardzo mocno rozgrzany wtedy cebula się spali). Cebulkę odcedź z tłuszczu i przełóż na ręcznik papierowy do odsączania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation