Uroda

moje nastroje

Surówka z kalafiora przepis Olga Smile
Składniki:
-1 średni kalafior
-1 ogórek szklarniowy długi
-1 pęczek koperku lub dwa zależnie od wielkości
-100-200 ml soku jabłkowego
-sól, pieprz i ewentualnie słód do smaku, może być też wasz ulubiony majonez

Przygotowanie:

1. Kalafiora myję, obieram z zewnętrznych liści i bardzo drobno siekam. Przekładam do dużej miski i lekko solę. Mieszam.
2. Ogórka obieram ze skóry (skórę można zostawić jak lubicie, ale może być woskowana) i ścieram na tarce o grubych oczkach. Dokładam do kalafiora.
3. Koperek siekam i dodaję do warzyw.
4. Mieszam dokładnie dłońmi, ugniatając. Dolewam tyle soku, żeby surówka była soczysta. Do smaku doprawiam sola, pieprzem, ewentualnie słodem w postaci miodu lub syropu daktylowego i czubata łyżką majonezu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation