Kuchnia

Przekąski

Pasty: sposób na kanapkę : EXAMPLE.PL – dajemy dobry przykład !
Zielona pasta kanapkowa z jarmużem i zielonym groszkiem

Składniki: 2 kubki zielonego groszku, 2 kubki jarmużu, papryczka chilli, posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz, oliwa

Przygotowanie: Podsmażamy na oliwie z oliwek czosnek, chilli i zielony groszek; dodajemy jarmuż. Podsmażone składniki blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem.

Pasta kanapkowa z łososia wędzonego z papryką

Składniki: łosoś wędzony na ciepło, papryka czerwona, natka pietruszki, majonez, pieprz

Przygotowanie: Łososia rozdrabniamy widelcem. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, natkę siekamy. Do miseczki z łososiem dodajemy majonez, paprykę, natkę i całość dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy.

Pasta z czerwonej fasoli

Składniki: fasola, oliwa, słodka i ostra papryka, suszone oregano, ząbek czosnku, sól, pieprz

Przygotowanie: Fasolę odsączamy i wkładamy do naczynia blendera razem z pozostałymi składnikami.

Tapenada z czarnych oliwek

Składniki: oliwki czarne, oliwa, świeży czosnek, orzechy włoskie, tarty parmezan, anchois, świeży lub suszony tymianek, sól, pieprz

Przygotowanie: Blendujemy odcedzone czarne oliwki, oliwę, czosnek, orzechy, parmezan i anchois. Doproawiamy tymiankiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, w razie konieczności solą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation