Kuchnia

Dieta

Baton Proteinowy
Składniki:
masło orzechowe - 200 gramów
gorzka czekolada - 1 sztuka
daktyle - 200 gramów
płatki owsiane górskie - 300 gramów
amarantus ekspandowany - 1 szklanka
nasiona chia - 100 gramów
jagody goji - 50 gramów
wiórki kokosowe - 50 gramów
cytryna - 2 sztuki
Cynamon - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:
1. Płatki górskie i nasiona chia zagotuj w litrze wody, przerzuć na sito i dokładnie odciśnij. Przełóż do większej miski.
2. Daktyle rozdrobnij w kielichu miksera. Otrzyj cystynę ze skórki i wyciśnij z niej sok. Składniki te dodaj do płatków, dodaj do nich również jagody goi, cynamon, wiórki kokosowe i amarantusa.
3. W szklanej misce, masło orzechowe i czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej. Jeszcze ciepłe przelej do miski z płatkami i dokładnie wymieszaj.
4. Masę przełóż na blaszkę wyłożoną pergaminem, odstaw w chłodne miejsce do ostygnięcia, a następnie pokrój w odpowiedniej wielkości porcje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation