Kuchnia

DESERY

Krem milky way


Deser dla miłośników batonika Milky way.

Bardzo delikatny krem, przełamany smakiem musu brzoskwiniowego.

Oczywiście można z niego zrezygnować lub zmienić owoce.

Wykonanie z pewnością nie przysporzy Wam kłopotu.

Składniki:

400 ml śmietany kremówki (najlepiej 36%)
4 batoniki milky way
1 puszka brzoskwiń w syropie
galaretka brzoskwiniowa

Wykonanie:

Śmietanę umieścić w garnuszku z grubym dnem. Batoniki pokruszyć i dodać do śmietany. Mieszankę podgrzewać do rozpuszczenia batoników ( nie dopuścić do gotowania). Jeśli pozostaną jakieś nierozpuszczone kawałki, wystarczy przelać masę przez sitko. Odstawić do lodówki do porządnego schłodzenia (najlepiej na noc ).

Brzoskwinie odsączyć z syropu i zmiksować. Umieścić w garnuszku i dobrze podgrzać. Dodać 2 łyżki galaretki brzoskwiniowej (proszku) i bardzo dobrze zamieszać. Odstawić do schłodzenia.

Zimną śmietanę z batonami ubić na gęsty krem.

Mus i krem umieścić w pucharkach.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation