Kuchnia

Dieta

Ciasto z rabarbarem
Składniki na 10 porcji

100 g mąki kokosowej
180 g płatków owsianych
80 g mąki owsianej
1 dojrzały banan

2 łyżki (80g) miodu
250 ml mleka koksowego lub wody
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dżem rabarbarowy

300 g rabarbaru
100 g miodu
1/2 szklanki soku jabłkowego
5 łyżek chia lub siemię lniane

1 łyżka soku z cytryny

Blacha 22x22 cm

Jak to przygotować?

Rabarbar pokroić na małe kawałki. Włożyć do garnuszka, dodać chia, sok jabłkowy, zagotować, zmniejszyć ogień, podgotować aż rabarbar zmięknie, dodać miodu i jeszcze chwilę podgotować na małym ogniu.

Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski, wymieszać i zagnieść.
1/4 porcji zostawić na kruszonkę. Pozostałe ciasto wyłożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Rozprowadzić je palcami na blaszce.

Wyłożyć nadzienie i w miarę równo je rozsmarować.
Pozostałą porcję ciasta rozkruszyć na dżemie rabarbarowym

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec około 25 minut.

Po tym czasie wyjąć z piekarnika i zostawić aby ostygło.
Można przechowywać w lodówce nawet do 4 dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation