Kuchnia

słodkości

NAJLEPSZE CIASTO UCIERANE Z RABARBAREMSKŁADNIKI:

( blacha 24×26 )

Na większą podwajamy składniki!

* mąka pszenna – 2,5 szkl

* jajko L – 2 szt

* olej roślinny – 0,5 szkl

* cukier – 3/4 szkl

* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

* jogurt naturalny – 300 g

* rabarbar + cukier do posypania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubijamy z cukrem na puch.

Dodajemy jogurt i olej, mieszamy.

Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i szybko, krótko miksujemy.

Wylewamy na blachę, układamy pokrojony, oczyszczony rabarbar.

Posypujemy cukrem po całości.

Pieczemy ok. 50 minut w 175C bez termoobiegu ( do suchego patyczka ).

Smacznego!
Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation