Kuchnia

przepisy

szybka strucla orzechowa

Składniki

- 2 jajka,
- szczypta soli,
- 200 g cukru,
- opakowanie cukru waniliowego,
- 250 g miękkiego masła,
- 250 g chudego twarogu,
- 150 g orzechów laskowych,
- 150 g orzechów włoskich,
- 50 g orzechów pistacjowych,
- 500 g mąki,
- opakowanie proszku do pieczenia,
- 100 g cukru pudru,
- 25 g mielonych pistacji
Sposób wykonania

Jajka, sól, cukier, cukier waniliowy ubić przy pomocy robota kuchennego. Kolejno dodać 125 g masła, twaróg, orzechy.



Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać i szybko wyrobić (ręcznie).



Ułożyć ciasto na wyłożonej papierem blasze, uformować owalny bochenek.



Piec w 175 st. C przez 55 - 60 minut.



125 g masła roztopić w rondelku i polać gorącą struclę, grubo posypać cukrem pudrem i odstawić do ostygnięcia.



Zawinąć w folię aluminiową na 2-3 dni. Posypać pistacjami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation