Kuchnia

Smakowitości

Krakersy lniane (1 składnik) - Wilkuchnia
siemię lniane [1 szklanka]

Dodatkowo
► woda [1/2 szklanka]
► ulubione przyprawy

PRZYGOTOWANIE

Siemię wrzucić do malaksera lub młynka do kawy i zmielić do konsystencji gruboziarnistej mąki.
Mieszankę zalać wodą i doprawić. Wszystko wymieszać i odstawić na 15 minut.
Całość przełożyć na blachę z papierem do pieczenia, przykryć drugim arkuszem papieru do pieczenia i rozwałkować bardzo cieniutko. Zdjąć górną warstwę papieru i naciąć kształt krakersów (po upieczeniu będą łatwe do połamania na równe kawałki) :)
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Piec przez ok. 20 minut, aż całość ładnie się przypiecze, ale nie spali.
Po wyjęciu z piekarnika całkowicie ostudzić.
Przechowywać szczelnie, aby nie nabrały wilgoci.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation