Biżuteria

biżuteria

PANCACES
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
przesianej (dzięki temu pancakes będą bardziej puszyste)
2 jajka
1,5 szklanki mleka
75 g roztopionego masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 czubate łyżki cukru
szczypta soli

Kroki wykonania:
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia cukrem i solą. Jajka roztrzepać połączyć z mlekiem i masłem. Do mokrych składników na pancakes wsypać mąkę przesianą wymieszaną z resztą składników wymieszać rózgą kuchenną do połączenia.
Pancakes smażyć na suchej nieprzywierającej patelni
z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać z syropem klonowym
miodem świeżymi owocami - czyli ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation