Kuchnia

obiady

Roladki schabowe z kiszoną kapustą mojej mamy - Przepis na Przepis na roladki schabowe z kiszoną kapustą mojej mamy - MojeGotowanie.pl


Składniki

8 kotletów schabowych( bardzo cienko rozbitych)
30 dkg ugotowanej kiszonej kapusty
sól, pieprz
1 czubata łyżka masła
1 łyżeczka majeranku
listek laurowy
1 cebula
1 marchewka
3 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie

Kapustę kiszoną zalać wodą , dodać listek,majeranek, masło, startą na tarce marchewkę i drobno pokrojoną cebulę, ugotować.
Ugotowaną, odcisnąć i w razie potrzeby posiekać nożem, doprawić solą i pieprzem.Kotlety schabowe cienko rozbić, posypać solą i pieprzem.Rozłożyć kotlet na desce i ułożyć farsz z kapusty, zwinąć boki a następnie przód , jak krokiety.
Panierować lekko najpierw w bułce , następnie w roztrzepanym jajku i jeszcze raz cienko w bułce.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem na tłuszcz, na pewno się nie rozlecą…)kilka razy przekręcając żeby się dosmażyły.
Podawać z gotowanymi tłuczonymi ziemniakami.
Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation