Inne

Konopna Farmacja

Jak przygotować matchę?

Tradycyjny sposób parzeniamatcha zwany jest „suchym”. Niewielką ilość, około 1,75 g matchy należy umieścić w naczyniu i zalać ją wodą o temperaturze około 80°C. Następnie należy wykorzystać bambusową trzepaczkę do ubicia w naparze gęstej pianki. Jeżeli nie posiadasz tradycyjnej bambusowej trzepaczki, możesz wykorzystać spieniacz do mleka.

Jeśli się spieszysz i nie zależy Ci na tradycyjnym sposobie przygotowania matchy, możesz ją przyrządzić w shakerze. Równie ciekawą alternatywą jest matcha latte. Około 2 g herbaty wymieszaj z niewielką ilością wody. Następnie dodaj do tego ciepłe mleko i wymieszaj raz jeszcze spieniaczem lub w shakerze. Możesz śmiało osłodzić napój miodem, cukrem lub syropem klonowym.

https://konopiafarmacja.pl/produkty-konopne/182-macho-matcha-konopna-20g.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation