Kuchnia

Przepisy

Bigos z młodej kapusty i kiełbasy

https://kardamonowy.pl/bigos-z-mlodej-kapusty-i-kielbasy/
Składniki:
1 główka młodej kapusty
200 g ulubionej kiełbasy (ja użyłam cienkiej)
1 marchewka
1 duża cebula
pół szklanki wody
pęczek koperku
1 liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
sól
pieprz
olej rzepakowy

Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, smażymy chwilę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na największych oczkach marchewkę, mieszamy i smażymy na wolnym ogniu około 3 minuty. Dorzucamy do tego poszatkowaną kapustę, liść, ziele i wlewamy wodę, mieszamy i gotujemy do miękkości kapusty (u mnie to trwało około 10 minut). Pod koniec smażenia doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy poszatkowany koperek, mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation