Kuchnia

Kulinaria

Smoothie morelowo - truskawkowe


Składniki na 2 porcje:
2 duże morele, odpestkowane
2 nieduże zamrożone banany (pokrojone na kawałki, zamrażane bez skórki)
2/3 szklanki mleka migdałowego lub ryżowego (lub zwykłego)
4 łyżki syropu z agawy (lub więcej, do smaku)
2 szklanki odszypułkowanych truskawek
PRZYGOTOWANIE
Morele, jednego banana (w kawałkach) i mleko umieścić w blenderze kielichowym i zmiksować do gładkości. Dodać syropu z agawy, do smaku i zmiksować. 2/3 mieszanki przelać do dwóch przygotowanych szklanek, rozdzielić po równo. Do pozostałej mieszanki w blenderze kielichowym dodać pozostałego banana, truskawki i zmiksować. Powoli nalewać do szklanek, najpierw kierując strumień na środek smoothie morelowego, pod koniec na całą powierzchnię/boki. Podawać.
Smacznego :-).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation