Kuchnia

Kuchnia

100 gsera halloumi
1miękkie awokado
0.5granata
2łyżki pestek dyni
2garści roszponki
2łyżki oliwy
1łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
Obierz granat i wyjmij jego nasiona do miseczki. Jak wyjąć pestki z granata? Poznaj mój szybki sposób!

Ser halloumi pokrój w plastry. Patelnię grillową rozgrzej, kładź na niej plastry sera, grilluj ok. 1 min z każdej strony.

Awokado przekrój, pozbądź się pestki i skórki, miękki miąższ pokrój w kostkę.

Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Pestki dyni podpraż na patelni.

Na talerzach układaj roszponkę, kawałki sera halloumi, awokado, dodaj pestki dyni i dressing. Posyp pestkami z granata. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation