Kuchnia

Przepisy dukan

Składniki:

0,5kg mięsa mielonego drobiowego
1 cebula
1 jajko
2 ząbki czosnku
1 por
0,5 szklanki mleka
sól, pieprz
inne ulubione przyprawy



Cebulę posiekać w kosteczkę i dodać do mięsa. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, przyprawy. Wyrobić mięso. Formować pulpeciki i układać je w naczyniu żaroodpornym.

Mięso wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 20-30 minut (w zależności od wielkości pulpetów).

W między czasie, pora dokładnie obrać i pokroić w paski. Podsmażyć na wodzie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Zalać 0,5 szklanką wody. Zagotować. Dodać mleko i delikatnie odparować. Wszystko zmiksować blenderem, doprawić do smaku.

Pod koniec pieczenia pulpecików, polać je sosem i trzymać w piekarniku, aż sos będzie ciepły.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation