Film

Co warto obejrzeć

Wino do obiadu – jak wybrać odpowiedni trunek?

Dobre wino do obiadu podkreśli smak potraw, ale jak je wybrać? Sprawdziłem dla Was zasady łączenia wina i jedzenia.

Białe wino do obiadu
Chardonnay – pasuje głównie do białego mięsa.

Pinot Grigio – wytrawne wino, które idealnie komponuje się z zielonymi warzywami.

Mostaco – podawaj je z serami lub owocami morza.

Słodkie białe wino sprawdza się natomiast do pikantnych oraz słodkich przystawek.

Czerwone wino
Pinot Noir – to czerwone wino pasuje do łososia, kurczaka oraz wieprzowiny o łagodnym smaku.

Merlot – wino odpowiednie do wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny oraz kurczaka.

Cabernet – idealne wino do steków!

Syrah – wino polecane np. do żeberek wieprzowych.

Cały artykuł: https://www.zlota7.pl/wino-do-obiadu-jak-wybrac-odpowiedni-trunek/

do obiadu
,Wino
,jak wybrać
,Chardonnay
,Pinot Grigio
,Mostaco

#doobiadu
#Wino
#jakwybrać
#jakiewybrać
#jakiewybracwino
#Chardonnay
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation