Kuchnia

kuchnia

CIASTO GALARETKOWIEC

Składniki:

3 różne galaretki ( np. agrestowa, truskawkowa, cytrynowa)

1 duże opakowanie śmietany 18%

1 szklanka mleka,

3 łyżki żelatyny,

5 łyżek cukru,

Wykonanie

Galaretki przygotowujemy dzień wcześniej. W trzech miskach rozrabiamy galaretki ( dajemy trochę mniej wody jak w przepisie na opakowaniu) i wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia każdą galaretkę kroimy na małe kwadraty. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę – odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę wlewamy do miski i chwilę ubijamy z cukrem, następnie dodajemy pokrojone galaretki, mleko z żelatyną (chłodne) i mieszamy wszystko.

Formę na keks smarujemy masłem i przelewamy do niej masę śmietanowo-galaretkową; wstawiamy do lodówki aby dobrze stężało. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation