Biżuteria

biżuteria

chatka


75 dag twarogu (przynajmniej 2-krotnie mielonego),
5-6 łyżek cukru pudru,
15 dag masła miękkiego,
2 łyżki kakao,
4 paczki herbatników,
ulubiony aromat,
posiekana czekolada
ulubiona polewa czekoladowa
ew. wiórki kokosowe


Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy ser, miksujemy. 1/3 sera mieszamy z kakao i posiekaną drobno czekoladą, resztę sera mieszamy z aromatem. Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy prostokąt z herbatników (3x6), smarujemy herbatniki masą kakaową. Układamy drugą warstwę herbatników i smarujemy masą białą (więcej kładziemy na środek). Podnosimy folię z obu stron i składamy "chatkę", zaciskamy mocno u góry brzegi folii. Odstawiamy ciasto na noc do lodówki. Wyjmujemy z folii, oblewamy polewą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation