Kuchnia

Przepisy

Polędwiczki w sosie myśliwskim
Danie przygotowuje się szybko i bardzo prosto. Polecam na różne uroczystości lub niedzielny obiad.
5 porcji
35 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
• 1 kg pieczarek
• 1 cebula
• 5 szt. ogórków kiszonych
• 2 opakowania sosu myśliwskiego
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
1. Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry i lekko dłonią rozbijamy. Wlewamy sos sojowy i solimy. Mieszamy i odstawiamy na godzinę.
2. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w sosie myśliwskim i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
3. Na drugiej patelni typu Wok lub brytfannie gotujemy 2 szklanki wody. Mięso przekładamy do wody i gotujemy do chwili, kiedy będzie miękkie.
4. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na koniec mięso łączymy z grzybami, chwilkę gotujemy.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation