Kuchnia

Przepisy

Naleśniki Rafaello

Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki
1 jajko
1 szklanka mleka
1 szklanka wody gazowanej
szczypta soli
Masa Rafaello:

250 ml śmietanki 30 %
2 – 3 łyżki cukru pudru
250 g mascarpone
2 łyżki wiórek kokosowych
opcjonalnie 2 łyżki likieru kokosowego
Dodatkowo:

Naturalnie owocowe o smaku wiśniowym Stovit

odrobina malin i jeżyn


Wykonanie:

Do wyższej miski dodajemy wszystkie składniki. Miksujemy dokładnie aby nie było grudek. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, wcześniej nalewamy na nią łyżeczkę oleju.

Zimną śmietankę miksujemy na wysokich obrotach z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy mascarpone. Pod koniec ubijania wsypujemy wiórki kokosowe, opcjonalnie likier kokosowy i mieszamy delikatnie łyżką.

Naleśniki przekładamy masą kokosową, a wierzch dekorujemy łyżką malin, jeżyn oraz konfiturą wiśniową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation