Kuchnia

ciasta

Ciasto Migdałowe łzy
Sernik pieczony na spodzie z rogalików z dodatkiem dżemu brzoskwiniowego.
Forma 24 cm x 24 cm
20 porcji
55 minut czas przygotowania
Składniki:
• 300 g mini rogalików
• 1 kg twarogu sernikowego
• 460 g mleka zagęszczonego słodzonego
• 2 całe jajka
• 40 g budyniu waniliowego w proszku
• 410 g dżemu brzoskwiniowego
• 150 płatków migdałowych
Sposób przygotowania:
1. Rogaliki układamy na dnie tortownicy.
2. Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkami oraz budyniem.
3. Masę twarogową wykładamy na rogaliki.
4. Pieczemy 40 minut w 180 °C.
5. Po upieczeniu smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy płatkami Migdałowymi.
6. Ciasto chłodzimy 1 godzinę.
7. Gotowe.
8. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation